INGREDIENCE
- 150 g hladká mouka
- 50 g dýňová mouka
- 2 lžičky kypřícího prášku
- 100 g kefír
- 135 g mléka
- 2 vejce
- 50 g lískooříškového oleje
- 1 lžíce cukru (pro děti starší jednoho roku)
K podávání
- jogurt, namleté lískové ořechy a dýňový jam
POSTUP
Oddělte bílky od žloutků a vyšlehejte bílky do tuhého sněhu. Do mísy prosejte obě dvě mouky a přidejte zbytek surovin kromě vyšlehaného sněhu. Vše krásně propojte a v ten moment jemně zapracujte i sníh tak, abyste z něj dostali co nejméně vzduchu. Lívance opékejte pomalu z obou stran na pánvi potřené trochou řepkového oleje. Následně podávejte s čímkoliv, co máte rádi.
Recept by Tereza Vnenk
