RECEPT: Brownies z dýňové mouky

Když se spojí chuť čokolády, voňavé máslo, kokos a nakonec šťavnaté maliny. Tohle není jen dezert, to je hřejivá radost na plechu. Bez bílé mouky. S medem, dýní, máslem a hořkou čokoládou.

INGREDIENCE

- 160 g dýňové moukydynove brawnies_text_web
- 50 g medu
- 50 g třtinového cukru
- 40 g přesátého kakaa
- 1 lžička prášku do pečiva
-  66 g kokosového oleje
- 66 g másla
- 4 vajíčka
- 1 lžička vanilkového cukru
- 110 g kvalitní hořké čokolády
- hrnek malin (čerstvé nebo mražené, ale nerozmrazovat předem)

POSTUP

Dejte kokosový olej a máslo nad páru aby se rozpustil. Přidejte ostatní ingredience kromě čokolády a prášku do pečiva. Vymíchejte pomocí mixéru. Čokoládu nakrájejte na větší kousky (zhruba 0,8 cm kostičky) a vmíchejte do těsta spolu s práškem do pečiva a zlehka též s malinami. Těsto nalijte do menších formiček (počítejte s tím, že to vyběhne nahoru) nebo plechu 475 cm2 vyloženým pečícím papírem a pečte na 160°C cca 20 - 25 minut. Podávejte teplé a když budete brownies ohřívat, tak přikryté alobalem, aby to nevysychalo.

Recept by Petr Fila (Vinotéka Vínovín) a Hana Vorel

 

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz