Dýňový olej BIO
.png?6508b432)
.png?6508b44d)
.png?6508b469)

Související produkty
Detailní popis produktu
Dýňový olej má typickou výrazně zelenou barvu. Jeho kolébkou je Rakouská spolková země Štýrsko, kde rodinné lisovny používají tradiční postupy výroby vedoucí k nezaměnitelné výrazné chuti. Štýrský tradiční postup lisování je postup, při kterém se rozemletá dýňová semínka pomalu, šetrně a při stálém míchání zahřejí a následně jsou lisová mechanicky postupem za studena. Tykvová jádra se vyznačují vysokým obsahem nenasycených mastných kyselin (přes 70%) a důležitých vitamínů, především A, B, D a E.
Baleno do skla. 5l plastový kanystr.
Použití
Dýňový olej je velmi vhodný pro přípravu salátů z hlávkového a čínského zelí, fazolí, okurek, rajčat, ředkviček a jiné zeleniny. Svou chutí stravitelností a vysokou biologickou hodnotou dodává těmto salátům jedinečnou chuť. Velmi oblíben je také pro přípravu masa a uzenin v nálevu octa a oleje, nebo k dochucování polévek. Své uplatnění nalezne i v pomazánkách, kterým kromě chuti dodá také netradiční zelenou barvu. Pro další inspiraci navštivte náš instagram nebo blog.
Trvanlivost a skladování
Dle data na obalu (1 rok po vylisování). Po otevření uchovávejte v chladu.
Orientační přehled obsahu nasycených a nenasycených mastných kyselin
Původ
Lisováno na zakázku v Rakousku ze semínek pocházejících z ČR a Rakouska.
CZ-BIO-002
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.