Dýňový olej BIO
.png?6508b432)
.png?6508b44d)
.png?6508b469)

Související produkty
Detailní popis produktu
Dýňový olej má typickou výrazně zelenou barvu. Jeho kolébkou je Rakousko, kde rodinné lisovny používají tradiční postupy výroby vedoucí k nezaměnitelné výrazné chuti. Tykvová jádra se vyznačují vysokým obsahem nenasycených mastných kyselin (přes 70 %) a důležitých vitamínů, především A, B, D a E.
Baĺeno do skla. 5l plastový kanystr.
Použití
Dýňový olej je velmi vhodný pro přípravu salátů z hlávkového a čínského zelí, fazolí, okurek, rajčat, ředkviček a jiné zeleniny. Svou chutí stravitelností a vysokou biologickou hodnotou dodává těmto salátům jedinečnou chuť. Velmi oblíben je také pro přípravu masa a uzenin v nálevu octa a oleje, nebo k dochucování polévek. Své uplatnění nalezne i v pomazánkách, kterým kromě chuti dodá také netradiční zelenou barvu. Pro další inspiraci navštivte náš instagram nebo blog.
Trvanlivost a skladování
Dle data na obalu (1 rok po vylisování). Po otevření uchovávejte v chladu.
Orientační přehled obsahu nasycených a nenasycených mastných kyselin
Původ
Lisováno na zakázku v Rakousku ze semínek pocházejících z ČR a Rakouska.
CZ-BIO-002