Dýňový olej BIO
Související produkty
Detailní popis produktu
Dýňový olej má typickou výrazně zelenou barvu. Jeho kolébkou je Rakouská spolková země Štýrsko, kde rodinné lisovny používají tradiční postupy výroby vedoucí k nezaměnitelné výrazné chuti. Štýrský tradiční postup lisování je postup, při kterém se rozemletá dýňová semínka pomalu, šetrně a při stálém míchání zahřejí a následně jsou lisová mechanicky postupem za studena. Tykvová jádra se vyznačují vysokým obsahem nenasycených mastných kyselin (přes 70%) a důležitých vitamínů, především A, B, D a E.
Baleno do skla. 5l plastový kanystr.
Použití
Dýňový olej je velmi vhodný pro přípravu salátů z hlávkového a čínského zelí, fazolí, okurek, rajčat, ředkviček a jiné zeleniny. Svou chutí stravitelností a vysokou biologickou hodnotou dodává těmto salátům jedinečnou chuť. Velmi oblíben je také pro přípravu masa a uzenin v nálevu octa a oleje, nebo k dochucování polévek. Své uplatnění nalezne i v pomazánkách, kterým kromě chuti dodá také netradiční zelenou barvu. Pro další inspiraci navštivte náš instagram nebo blog.
Trvanlivost a skladování
Dle data na obalu (1 rok po vylisování). Po otevření uchovávejte v chladu.
Orientační přehled obsahu nasycených a nenasycených mastných kyselin
Původ
Lisováno na zakázku v Rakousku ze semínek pocházejících z ČR a Rakouska.
CZ-BIO-002
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.