Dýňový olej

Dýňový olej

Olej výrazně zelené barvy je specialitou uznávanou jako delikatesa. Tykvová jádra se vyznačují vysokým obsahem nenasycených mastných kyselin a důležitých vitamínů A, B, D a E. Svým obsahem tak dýňový olej odpovídá požadavkům moderní vědy na výživu se zajištěním zdravých tuků. Dýňový olej obsahuje cca 18 % nasycených a přes 70 % nenasycených mastných kyselin. Působí příznivě na krevní oběh a na žlázy s vnitřní sekrecí. Dýňový olej také mírní potíže spojené s benigní hyperplasií prostaty.

Skladování

Pravý dýňový olej se vyrábí starým osvědčeným postupem, který zajišťuje vysokou kvalitu a jedinečné aroma. Tuto kvalitu a aroma můžete uchovat, pokud olej budete skladovat v chladu a v uzavřené nádobě bez přístupu světla.

Použití

Dýňový olej je velmi vhodný pro přípravu salátů z hlávkového a čínského zelí, fazolí, okurek, rajčat, ředkviček a jiné zeleniny. Svou chutí, stravitelností a vysokou biologickou hodnotou dodává těmto salátům jedinečnou chuť. Velmi oblíben je také pro přípravu masa a uzenin v nálevu octa a oleje, nebo k dochucování polévek. Své uplatnění dýňový olej nalezne také v pomazánkách.

Skladování

Uchovávejte v chladu.

Objednejte si Dýňový olej v e-shopu AGRO-EL

Pokračovat do e-shopu