Olej z černého kmínu
Detailní popis produktu
Olej z černého kmínu má charakteristickou nažloutlou barvu a plnou kořenitou chuť až s pikantní dochutí. Označení černý kmín se vžilo pro rostlinu s názvem černucha setá (nigella sativa). Její semínka jsou poměrně bohatá na vitamíny (A, B a C) a minerální látky (především vápník, draslík, zinek a železo).
Baleno do skla.
Použití
Olej z černého kmínu je velmi vhodný jako doplněk do studené kuchyně. Jeho chuť je výrazně kořenitá s pikantní dochutí. Samostatně nebo v nálevu octa a oleje se hodí do všech salátů a jako doplněk ke všem druhům zeleniny a dalších příloh. Pro další inspiraci navštivte náš instagram nebo blog.
Trvanlivost a skladování
Dle data na obalu (1 rok po vylisování v uzavřené lahvi, 3 měsíce v otevřené lahvi). Skladujte v chladu a bez přístupu světla.
Orientační přehled obsahu obsahu nasycených a nenasycených mastných kyselin
Původ
Lisováno na zakázku v Německu.